Categorii
Blog

Casa Verde Fotovoltaice – Cum te poți transfera la alt instalator?

Cum te poți transfera la alt instalator - pasul 1

Cuprins

De ce să te transferi la alt instalator?

După aprobarea bugetului AFM pe anul 2024 s-a publicat și lista finală cu solicitanții aprobați. Tot în perioada aceea am observat că a apărut și opțiunea de transfer la un alt instalator. Poate ca nu ești mulțumit de comunicarea cu actualul instalator, sau, și mai rău, acesta a venit cu alte preturi față de oferta inițială și acum nu iți mai convine noul preț. În acest caz e bine sa iei legătura cu un alt instalator, să obții o nouă ofertă și apoi să inițiezi cererea de transfer.

Cum te transferi la alt instalator?

Acum este foarte simplu să faci transferul. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pașii următori:

  1. Intră în contul tău de pe https://inscrierionline.afm.ro/ și acolo selectezi Secțiunea Specifică Fotovoltaice – Beneficiar precum în imaginea de mai jos.

2. Aici poți vedea date despre dosarul tău, precum Număr Dosar, Data depunere, Cod unic, Date solicitant, Regiunea etc. Mai jos apeși pe Cerere nouă Adaugă

3. Acum îți apare un pop-up cu opțiunea de a adăuga o nouă cerere de transfer către alt instalator. Selectezi tipul de cerere făcând click pe TRANSFER CĂTRE ALT INSTALATOR și apeși pe Adaugă. Fluxul permite transferul o singură dată a dosarului aprobat către alt instalator. Așa că atenție mare, să fiți sigur că vreți să vă mutați! De aceea recomand sa va consultați în prealabil cu noul instalator.

Cum te transferi la alt instalator?

4. După aceea apare un ecran cu o căsuță de căutare unde poți căuta denumirea noului instalator.

5. După ce ai scris denumirea trebuie să bifezi mergi mai departe și să confirmi. Mai departe eu nu am mers deoarece nu am nevoie sa îmi schimb instalatorul. Presupun că apoi va fi adăugată cererea și vei putea sa vezi stadiul ei.

Termenul până la care te poți transfera la alt instalator și ce presupune asta

Conform unui răspuns oficial primit de la AFM termenul maxim in care te poți transfera la alt instalator este de 12 luni de la data publicării dosarelor aprobate. Dupa publicarea rezultatului pe site-ul AFM aveti termen de 12 luni pt a va instala/pune in functiune sistemul de panouri. Tot in interiorul acestor 12 luni va puteti transfera o singura data la un alt instalator, asa cum este specificat la art. 30, alin. (1).
Atenție! Trebuie avut în vedere faptul că dacă te muți, se reia procesul. Adică dosarul se verifică din nou de către instalator, se declară eligibil (sau nu), și apoi trebuie așteptat pana se publică iar pe site lista cu noile dosare aprobate.

Sper că acest articol ți-a fost de folos!

Dacă te interesează cum se face compensarea cantitativă și cât câștigi ca prosumator în 2024 citește și acest articol: https://fotovoltaice.info/cat-castigi-ca-prosumator-in-2024/

Pentru orice alte întrebări și discuții vă aștept pe grupul Totul despre Fotovoltaice pe Facebook și pe canalul de YouTube Full Electric.

Atenție! Orice intervenție asupra echipamentelor electrice se face doar de către personal autorizat!