Categorii
Mașini Electrice

Cum se încarcă o mașină electrică?

ABC Mașini Electrice Ep.1 – Cum se încarcă o mașină electrica?

Acesta este primul video din seria ABC Mașini Electrice. În acest video vorbim în prima parte despre modurile de încărcare, iar în a doua parte arătăm practic cum se încarcă mașina electrica la stațiile publice.

Cuprins

Moduri de încărcare mașina electrică

Putem împărți modurile de încărcare în funcție de tipul de curent utilizat, astfel avem 2 moduri de încărcare:

–          Încărcare în curent alternativ sau lentă

–          Încărcare în curent continuu sau rapidă 

Cum se încarcă o mașină electrică?
Modurile de încărcare ale mașinii electrice

Fiecare tip de încărcare are anumite mufe specifice stabilite de anumite standarde. În acest articol vorbim despre standardele utilizate în Europa.

Încărcarea în curent alternativ sau lentă

În cazul încărcării de la curent alternativ avem încărcarea cu încărcătorul casnic cu care vine mașina, cu putere mică, de la o priză normală casnică de tip Schuko în cazul majorității țărilor din Europa. Acest încărcător încarcă de obicei cu un curent între 6-16A, monofazic, adică aproximativ 1.4- 3.7kw putere. O priză de tip Schuko suportă maxim 16A.

Încărcător casnic

Încărcătorul casnic nu face practic nici o conversie a curentului, ci doar comunică cu mașina ca sa știe cât să limiteze curentul, și are integrate o serie de protecții (supracurent, diferențială, senzor de temperatura etc). Unele au și conexiune wifi și posibilitatea de selectare a curentului de încărcare. 

Cealaltă posibilitate de încărcare în curent alternativ este încărcarea de la o stație de încărcare tip 2 publică sau personală. De la aceasta se poate încărca atât monofazic cât și trifazic. Asemănător încărcătorului casnic, stația comunică cu mașina și știe cât curent să livreze mașinii. Stațiile tipice au puterea de 22 kw trifazic adică aproximativ 7.4 kw per fază. Nu orice mașină poate trage cu 22kw de la o stație publică, aici fiind o limitare în funcție de convertorul încărcătorului cu care este echipat autoturismul, așa numitul OBC (on board charger). Acesta convertește curentul alternativ în curentul continuu care încarcă bateria. Conectorul utilizat la partea dinspre mașină pentru încărcarea în curent alternativ, indiferent dacă vorbim de încărcătorul casnic sau o stație publică, este conectorul Tip 2.

Cum se încarcă mașina electrică în curent alternativ

Ca exemplu, Renault ZOE încarcă cu 22 kw, Dacia Spring cu 6,6 kw și Nissan Leaf cu 7.2 kw iar Hyundai Kona are și opțional încărcare cu 11 kw. Mai rar se găsesc și stații tip 2 de 43kw , dar singura mașină care poate trage atâta sunt anumite modele mai vechi de ZOE. Există și posibilitatea achiziționării unei stații de încărcare mobile, practic un încărcător casnic mai puternic, care în loc de adaptor Schuko are o cuplă roșie CEE32 de trifazic. Ea se poate conecta direct la trifazic și poți trage cu 22kw, desigur în cazul în care permite OBC-ul de pe mașină.

Recomandarea mea pentru o stație de încărcare smart care știe să încarce din surplusul de producție fotovoltaică este stația Lektri.co 1P7k-EM. Folosește codul fullelectric pentru o reducere de 10% sau 200ron!

Încărcarea în curent continuu sau rapidă

În ceea ce privește încărcarea rapidă în curent continuu, conversia de la curent alternativ la cel continuu este efectuată în stația rapidă, curentul fiind livrat direct în baterie, fără a mai utiliza OBC-ul mașinii.

Stație rapidă de 50kw cu conectori CCS si ChaDeMo dar și un port Tip2

În Europa standardul predominant pentru conectorul stațiilor rapide în curent continuu este CCS, pe lângă care mai există și ChaDeMo. Deși aflat printre primele standarde de încărcare în curent continuu, ChaDeMo a pierdut bătălia standardelor. ChaDeMo este utilizat de mașinile japoneze precum Nissan, însă viitoarele mașini electrice Nissan în Europa vor veni cu CCS, iar Tesla a adoptat și ea CCS pentru mașinile vândute în Europa.

Conector ChaDeMo si conector CCS

În general stațiile în curent continuu nu se instalează în regim casnic, ele fiind foarte scumpe. O stație de curent continuu pleacă de la 25k de euro.

Stația DC comunică cu mașina și livrează puterea maximă pe care o suporta mașina, pana la puterea maximă a ei. Cele mai des întâlnite la noi în tara sunt stațiile de 50kw. La orice mașină electrică, similar cu un telefon, bateria se încarcă mai repede când este mai goală, iar viteza scade pe măsură ce se apropie de încărcarea completă. Puterea de încărcare este limitată de BMS-ul mașinii în funcție de starea de încărcare a acumulatorului dar și în funcție de temperatură. Prin urmare chiar dacă te conectezi la o stație ultra rapida de 350kw, dacă mașina poate trage maxim cu 70kw, nu vei obține o viteză mai mare.

În general se folosește denumirea de stație lentă și stație rapidă ca să diferențiem stațiile Tip 2 și stațiile DC.

Utilizarea PlugShare

O ultimă precizare este despre utilizarea aplicației PlugShare. Aplicația PlugShare este o aplicație care se bazează pe introducerea datelor despre stații de către utilizatori, și în care iți poți semnala prezenta la o stație de încărcare. De bun simț este ca atunci când încărcăm să dăm check-in în aplicație și să spunem pentru cât timp ocupăm stația, ca și alții care caută o stație să știe dacă este ocupată.

Sper ca v-au fost de folos cele spuse în acest articol. Următorul articol din serie este despre timpul de încărcare al unei mașini electrice, și ce factori îl influențează.

Pentru toată lista de articole despre mașini electrice apasă aici: Mașini Electrice

Pentru orice alte întrebări și discuții vă aștept pe grupul Totul despre Fotovoltaice pe Facebook și pe canalul de YouTube Full Electric.

Atenție! Orice intervenție asupra echipamentelor electrice se face doar de către personal autorizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *